Нова система безпеки в «Райффайзен Банк Аваль» від BSI
09-01-2014

Нова система безпеки в «Райффайзен Банк Аваль»

У 2011 році в дирекції та відділеннях «Райффайзен Банк Аваль» Житомирської області компанією «BSI-Group» була встановлена нова система безпеки на базі інтегрованої програмної платформи «Інтелект» виробництва компанії ITV | AxxonSoft.

Варто відзначити, що використання обладнання та програмного продукти ITV | AxxonSoft в «Райффайзен Банк Аваль» має давню і хорошу історію - в 2004 році компанія «BSI-Group» встановила систему відеоспостереження на базі платформи «Інтелект» в дирекції Банку Аваль, у 2006 році систему дооснастили камерами і інтегрували з системою контролю доступу та управління турнікетами, у квітні 2006 року комплекс «Інтелект» був інстальований в трьох будівлях центрального офісу банку.

Компанія «BSI-Group» — один з провідних українських інтеграторів комплексних систем безпеки для об'єктів усіх типів складності, а також дистриб'ютор обладнання охоронних систем, відеоспостереження, контролю доступу. З 2004 року компанія «BSI-Group» є офіційним дилером компанії ITV | AxxonSoft.

Компанія поставляє на ринок охоронні системи всесвітньо відомих торгових марок і активно впроваджує на території України останні розробки провідних світових виробників охоронного обладнання. 

Впровадження системи безпеки в банку пройшло успішно, система на базі нової програмної платформи «Інтелект» повністю задовольнила всі потреби в галузі безпеки. Незабаром вирішено було об'єднати всю систему в одне ціле ядро «Інтелект».

Потім, в 2011 році, «Райффайзен Банк Аваль», ITV | AxxonSoft, «ІСТАГРУПП» і компанія «BSI-Group» - об'єднали свої зусилля, щоб виконати стратегічну задачу. Потрібно було створити систему, в яку були б включені і керувалися з єдиного моніторингового центру всі об'єкти банку - відділення, офіси, об'єкти інкасації, банкомати і т.д., що й було зроблено до грудня 2011 року всі об'єкти «Райффайзен Банк Аваль» були обладнані і обідню в єдину систему з виводом в Обласну дирекцію та Центральний офіс банку.

Замовник Публічне акціонерне товариство «Райффайзен Банк Аваль» (до 25 вересня 2006 року - Акціонерний поштово-пенсійний банк «Аваль») зареєстровано 27 березня 1992 року. У 2005 році банк увійшов до холдингової групи «Райффайзен Інтернаціональ Банк-Холдинг АГ, Австрія». «Райффайзен Банк Аваль» надає своїм клієнтам широкий перелік стандартних та інноваційних банківських послуг через загальнонаціональну мережу - понад 900 відділень у великих містах, обласних та районних центрах і селах по всій Україні. Успіхи банку визнані провідними виданнями, впливовими експертами, рейтинговими компаніями, партнерами і клієнтами і в Україні, і за її межами. Так, у 2011 році британський фінансовий журнал Euromoney удостоїв «Райффайзен Банк Аваль» нагороди «Кращий банк в Україні» - її банк отримав вп'яте. Згідно з «Рейтингу дружніх банків» журналу «Кореспондент» Райффайзен Банк Аваль визнано кращим серед недержавних фінансових установ країни за показником загальної задоволеності банком. За підсумками Всеукраїнської рейтингової програми «ГVардія брендів-2011» бренд «Райффайзен Банк Аваль» визнаний найдорожчим серед усіх банків України.

Банк - це особлива структура з особливим продуктом, що потребує особливої уваги до забезпечення безпеки. Головне для банку - це довіра клієнтів, їх лояльність, впевненість у тому, що їхні кошти знаходяться під надійною охороною.

Це означає, що система безпеки банку повинна бути:

  • комплексною (захищати не тільки центральні офіси, а й усі відділення, філії та структурні одиниці);
  • відмовостійкою;
  • гнучкою і керованою з єдиного центру;
  • легко масштабуємою (з урахуванням того, що банк постійно відкриває нові відділення, встановлює нові банкомати і т.д.)

Оновлена система безпеки покликана вирішувати такі завдання:

  • ефективний контроль безпеки установ банку завдяки своєчасній реакції операторів, які використовують єдиний інтерфейс;
  • автоматичні реєстрація та контроль доступу співробітників і відвідувачів в установи, забезпечення санкціонованого доступу в приміщення, сховища та охоронювані зони;
  • комплексна цілодобова охорона персоналу та матеріальних цінностей;
  • інтелектуальний аналіз інформації, автоматичне реагування на певні ситуації і самостійний запуск складних сценаріїв реагування на події;
  • забезпечення безпеки мережі банкоматів;
  • контроль протипожежного стану установ банку;
  • електронний облік і автоматичний контроль зберігання та видачі механічних ключів;
  • комплексний контроль (відео, аудіо, електронні титри) ведення касових операцій та операцій у касах перерахунку;
  • аналітика бізнес-процесів: облік робочого часу співробітників, визначення довжини черги касового вузла, підрахунок відвідувачів установ банку і т.д.

Перспективи розвитку

У 2013 році планується завершити обладнання установ банку локальними системами відеоспостереження на основі ПАК «Інтелект» (всього близько 300). Також будуть створені нові інтелектуальні та технічні системи на базі «Інтелекту» (контроль касових операцій, кас перерахування, аналітики безпеки і бізнес-процесів, захисту банкоматів), і проведена планова заміна / модернізація існуючих технічних систем безпеки інших виробників з наступною їх інтеграцією в « Інтелект ».

Аналогічні системи компанія «BSI-Group» встановила і в інших банківських установах за України.

У числі найбільш значущих реалізованих проектів, крім «Райффайзен Банк Аваль», також: пілотний проект «Безпечне місто-Житомир», інтегрований комплекс безпеки в «Укрексімбанк» (Вінниця, Житомир, Ужгород, Рівне), система відеоспостереження мережі супермаркетів «Технополіс» в Україні, інтегрований комплекс безпеки в готельно-розважального комплексу «Алір», система IP відеоспостереження Mobotix логістичного комплексу «Транс-Логістик» ...

СЕРЕД НАШИХ КЛИЕНТОВ Є...