Скільки потрібно часу, щоб вскрити ваш дверний замок?
31-08-2016

Наявність хороших замків на дверях квартири зовсім не гарантує збереження житла від проникнення грабіжників. Справжні професіонали своєї справи давно вже навчилися відкривати будь-які замки і без особливих зусиль можуть потрапити в будь-яке житло.

За часів, коли у народу погіршується матеріальне становище, активізується кримінальний елемент. Втім, він не спить і в хороші часи. Ті ж домушники і раніше стежать за квартирами. Можете подивитися на свою в'язку ключів і визначити, як швидко розкриють ваше житло - якщо захочуть.

1. Ключ для циліндрового, штифтового замку (народна назва "англійський"). Секретність - з найнижчих. Наявність такого притягує злодія простотою його вскриття. Час безшумного вскриття замку 2-3 хвилини.

 

 

2. Ключ для циліндрового, штифтового замку так званої підвищеної секретності виробництва заводу «Мосренген». Є таким же вразливим, як і перший зразок.. Час безшумного вскриття замку 2-3 хвилини.

 

 

 3. Ключ для циліндрового штифтового замку хрестоподібний. Відкривається такий замок звичайною хрестоподібною викруткою. Наявність такого замку в квартирних дверей не захищає її абсолютно. Час безшумного вскриття замку 1 хвилина.

 

 

 4. Ключ для циліндрового дискового замку. Замки з таким ключем почали випускатися у нас за ліцензією фірми ABLOY в кінці 70-х років. Секретність замка низька. Час безшумного вскриття замку 2-3 хвилини.

 

 

 5. Ключ для циліндрового дискового замку. Взломостойкость на сьогоднішній день не цілком достатня. Розкривається велика частина таких замків за допомогою звичайного слюсарного інструменту. Час вскриття (з значним шумом) 10-15 хвилин.

 

 

 6. Ключ для циліндрового, штифтового замку. Дуже поширені замки, їх називають перфорованими, або з лазерним заточуванням. Рекомендується встановлювати додатково до основного замку і тільки в комплекті зі спеціальним захистом циліндру. Час безшумного вскриття без захисної накладки 2-3 хвилини, 30-40 хвилин - з шумом - із захисною накладкою. Час вскриття відмичкою - 5-10 хвилин.

 

 

7. Ключ для циліндрового, штифтового замку. Поки не відзначено випадків вскриття таких замків відмичками. Дублікат ключа можна замовити тільки при наявності спеціальної ідентифікаційної карти в сервіс-центрі у дилера, а в деяких моделях - тільки на заводі-виробнику. Слабким місцем таких замків є можливість вибивання, виламування циліндра за допомогою слюсарного інструменту. Рекомендується встановлювати такі замки тільки в комплекті зі спеціальним захистом циліндра. Час безшумного вкриття замку без захисної накладки 2-5 хвилин, і 30 - 40 хвилин зі значним шумом - із захисною накладкою.

 

 

 8. Ключ для сувальдного замку. Хороша взломостойкость. Загальним недоліком такого виду замків є простота зняття дубліката ключа по зліпку. Час відкриття замку спеціальним інструментом (відмичкою) 15 - 40 хвилин.

 

 

Як професійні злодії здійснюють квартирні крадіжки?

Найчастіше квартирні крадіжки трапляються в будні дні з 9 до 16 годин і у вихідні, коли господарі виїжджають на природу або дачу. Спочатку домушники виходять на розвідку: перевіряють, коли і на який час господарі залишають квартиру, коли повертаються, на якій машині та інше. Щоб не зустріти свідків, вони обдзвонюють сусідів.

Професіонали стежать за квартирою кілька днів, потім приступають до вивчення деталей. З'ясовують, наскільки надійна двері, як влаштований замок. Якщо «личинка» замку слабка, її просто вибивають. Якщо не піддається відразу, її висвердлюють. Зі складними замками доводиться возитися.

Металеві двері - не панацея. Їх і зламують, і віджимають, і акуратно розкривають. Але все-таки кожен «бар'єр» вимагає часу, а це дещо підвищує шанси власників квартир: злодія може сполохати мешканець будинку що проходить повз.

Шахраї, як правило, ставлять «контрольку». Наприклад, в п'ятницю в одвірок непомітно засовується сірник або папірець. На наступний день «контролька» - сірник або папірець - перевіряється. Якщо на місці, значить, двері не відчинялися. З квартири ніхто не виходив, і ніхто в неї не входив.

Професійні квартирні злодії працюють не поспішаючи. Переконавшись, що господарів тривалий час не буде вдома, злодій проникає в квартиру, а потім впускає туди спільників, і група приступає до неспішного обшуку, який може тривати і 4, і 8 годин.

«Тактика обшуку» - цілий розділ кримінології, який міліціонери осягають в академії, а злодії в «тюремних університетах». Професіонали не смітять. Один оглядає шафи і сейфи, інший перевіряє холодильник, банки з крупами, баки з білизною у ванній. Якщо тут нічого не знайдено - згвинчував плафони, піднімають паласи і лінолеум, іноді навіть розбирають паркет, вивчають трубчасті карнизи, ніжки крісел, голочкою протикають подушки м'яких меблів - чи не сховано що там.

«Неспеціалісти» беруть все, що на увазі: відеотехніку, речі, дрібні суми грошей. Трапляються і стихійні «гастролери» - професіонали, які діють без підготовки, похапцем і рідко знаходять добре заховані цінності. Таких крадіжок 90%.

Підготовлені злочину відбуваються або за наводкою, або з урахуванням зовнішніх ознак багатого житла. Злодієві досить побачити склопакети на вікнах і кондиціонер, щоб зацікавитися квартирою. Буває і так, що злодії просто сядуть «на хвіст» новенькій іномарці і доведуть її до самого будинку. Все подальше - справа техніки.

Якщо вам на домашній телефон регулярно надходять дзвінки від незнайомих осіб, при цьому співрозмовник мовчить в трубку або вдає, що помилився номером, будьте пильні: зловмисники нерідко користуються таким способом, щоб визначити, в який час ви відсутні в квартирі.

Відлякати злодія, а також розкрити квартирну крадіжку допоможуть встановлені на сходовій клітці відеодомофон, відеокамера, індикатор охорони.

Але самим надійним та ефективним рішенням збереження майна котеджів, квартир та будинків, є установка сучасних охоронних систем і підключення їх до централізованої станції моніторингу «BSI-Group».

При спрацьовуванні одного з датчиків, або тривожної кнопки оператор негайно направляє до вас патрульну групу швидкого реагування або повідомляє в відповідну службу, для локалізації проблеми, також істотно підвищити рівень безпеки можуть встановлені додатково відеокамери, системи захисту і охорони периметра.

Компанія «BSI-Group» розробила так звані "коробкові рішення" для масового сегмента, для продажів послуги охорони для квартир, установка системи і її запуск робиться в один день від 1 до 6 годин. У комплект входять певну кількість датчиків руху, сама контрольна панель, клавіатура, датчик відкриття дверей. Коробковий продукт легко нарощується в залежності від площі об'єкта і якихось цілей щодо захисту.

Компанія «BSI-Group» пропонує встановити датчики протікання води і система сповістить через оператора власників або автоматично дасть команду на відключення подачі води, електричества при виникненні протікання води в системах водопостачання і опалювання.

Застосування додаткових датчиків в системах охорони вбереже вашу квартиру, будинок або офіс не тільки від затоплення водою, але також від пожежі і від несанкціонованого проникнення. Простий і дієвий принцип роботи з постійним онлайн-моніторингом ситуації означають практично нульову ймовірність, що вас торкнутися неприємності, пов'язані з проривом труби або батареї опалення.

А застосування бездротових системи завдяки простоті установки без проводів і можливості встановити системи сигналізації в приміщення з готовим ремонтом, дизайн обладнання дозволяє вписати його в різний дизайн приміщення.

 

Стаття: МІЙ БЕЗПЕЧНИЙ ПРОСТІР

В питаннях безпеки критично важливе значення має своєчасність вжитих заходів. Можна багато речей зробити в останній момент, потім, але це не відноситься до забезпечення захисту власності, в тому числі котеджу або дачі за містом. Щоб мати можливість відпочити в своєму будинку де-небудь за містом, потрібно подбати про те, щоб ця нерухомість не зникла у пожежі або не була розграбована злодіями.

Стаття: КОНТРОЛЬ І УПРАВЛІННЯ НА ВІДСТАНІ

Зараз розвиток охоронних технологій дозволить практично будь-якій людині захистити свою нерухомість. У світі постійно щось змінюється. З розвитком науки відбуваються різні відкриття. Виникають нові технології, які поступово знаходять відображення в сучасному житті. Доступ до сучасних систем безпеки або автоматики будинку може здійснюється з комп'ютера, смартфона або телефону.

 

У питаннях безпеки критично важливе значення має своєчасність вжитих заходів. Можна багато речей зробити в останній момент, потім, але це не відноситься до забезпечення захисту власності. 


 

НАШІ КЛІЄНТИ!!!