ЯК ВИБРАТИ «ПРАВИЛЬНЕ» ОХОРОННЕ ПІДПРИЄМСТВО
09-02-2017

ЦЕ ПИТАННЯ НАПЕВНО СТАВИВ СОБІ КОЖЕН... 

Сучасний ринок охоронних послуг пропонує різні варіанти рішень - від доступних кожному, до тих що потребують значних фінансових вкладень. На практиці традиційний арсенал захисних заходів - високі паркани, собаки, залізні двері, грати, сейфи і так далі в кращому випадку надають стримуючий або відлякуючий ефект.

Світова практика показує, що найбільш ефективним засобом захисту будинку є пультова охорона. Але набір послуг та їх якість не завжди гарантують 100-відсотковий захист вашого майна і житла.

На що ж необхідно звертати увагу при виборі компанії, якій ви довірите безпеку близьких і захист власності?

Вибирайте комплексний підхід

У вашому офісі, квартирі або котеджі встановлюються датчики та контрольні прилади, які відстежують виникнення таких ситуацій, як проникнення зловмисників, пожежа, підтікання води. Інформація про стан охоронної системи цілодобово передається на централізовану станцію моніторингу. У разі виникнення нештатної ситуації миттєво стають відомі всі відомості про тип тривоги і охоронюваному об'єкті. Оператори станції викликають необхідну службу реагування і сповіщають клієнта.

Найбільш високий рівень якості можуть запропонувати компанії, що забезпечують повний цикл послуг, від яких залежить функціонування охоронної системи. У перелік подібних послуг входять установка обладнання, цілодобовий моніторинг, реагування та сервісне обслуговування.

Використовуйте якісне обладнання

Слід довіряти тільки тим компаніям, які використовують у своїх технічних рішеннях обладнання провідних світових виробників. У випадку з безпекою - це не примха операторів ринку охорони, а цілком аргументоване вимога. Адже від надійності обладнання залежить безпека ваших близьких і захист вашої власності.

Перевірте, хто буде ловити зловмисників

Одним з найважливіших елементів у механізмі сучасних систем безпеки є реагування. У разі вибору реагування, має сенс попросити у представників компанії показати, як виглядають їхні співробітники в різній сезонної уніформі і як оформлені патрульні автомобілі груп швидкого реагування.

Шукайте баланс між ціною та вимогами

Не є таємницею, що технології не стоять на місці і постійно розвиваються, а значить, стають більш доступними. У разі, якщо компанія-оператор без вагомих аргументів нав'язує вам велику кількість опцій, варто звернутися до конкурентів, щоб мати альтернативну точку зору для об'єктивної оцінки пропозицій.

 

З вересня 2009 року в компанії «BSI-Group» відкрив роботу новій напрямок з надання послуг пультової та фізичної охорони, запущена в експлуатацію центральна станція моніторингу ПУЛЬТОВОЇ ОХОРОНИ «BSI-Group». Вона розроблена відповідно до новітніми медждународними стандартами, це високотехнологічний комп'ютерний комплекс, завдання якого приймати сигнали з усіх об'єктів, що охороняються «BSI-Group».

Центральна станція моніторингу дозволяє надавати свої послуги на значній території, а також підвищить якість і надійність обслуговування наших абонентів. Крім цього, стало можливим значно знизити кількість помилкових спрацьовувань, а в подальшому запустити систему фото і відео підтвердження тривог, що є унікальним на сьогодні для України.

ЕФЕКТИВНІСТЬ

Завдяки інтеграціїї з обладнанням світових лідерів в галузі програмного забезпечення і систем безпеки («AJAX», «Visonic», «AЛЬТОНІКА», «Pima», «DSC», «ITV», ТAXECOM, JABLOTRON, "Охорона та безпека") нова Центральна станція моніторингу дозволяє в лічені секунди обробляти тривожні сигнали і реагувати на них. А це значить, що ваш захист стане ще більш надійним та ефективним.

Всі процедури комп'ютеризовані і не залежать від людського фактора.

ТЕХНОЛОГИЧНОСТЬ

В централізованій станції моніторингу застосовується новітня технологія Hopping, розроблена інженерами компанії "Альтоніка". Відповідно з цією технологією кожен вихід в ефір об'єктових передавачів здійснюється на новій частоті (використовуються 1024 заздалегідь запрограмованих значень робочої частоти). Станція моніторингу відслідковує по заданому алгоритму частоти передавача, що виключає втрату переданих повідомлень.

Це значно підвищує надійність роботи системи - навіть за наявності потужної перешкоди в одній смузі частот повідомлення будуть прийняті в інший, так як всі повідомлення разів дублюються на різних частотах в обох смугах. Завдяки цій технології не можна визначити, на якій частоті вийде в наступний раз в ефір передавач. Це сильно ускладнює можливість постановки навмисних перешкод або підміни переданих повідомлень, що особливо важливо для систем охорони.

Інша особливість системи полягає в тому, що в ній використовується сверхузкополосний канал зв'язку. Смуга пропускання кожного каналу - лише кілька десятків Герц! Використання настільки вузькосмугового каналу зв'язку дозволило отримати велику дальність зв'язку при використанні малопотужних передавачів. До речі, в певних умовах дальність дії системи може бути значно більше. Наприклад, в ході її експериментальних перевірок вдалося отримати стійкий зв'язок на відстані до 80 км.

СЕРВІСНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ

У справі забезпечення безпеки дрібниць не буває. Будь-яка несправність в охоронній системі ставить під загрозу безпеку всього приміщення. Для надійної та безперебійної роботи всіх технічних засобів системи, встановленої у вашому будинку, нами був створений на базі технічного відділу Сервісний центр «BSI-Group».

Фахівці Сервісного центру забезпечують цілодобову технічну підтримку наших абонентів. Щодня, включаючи вихідні та святкові дні, ви можете отримати консультацію з використання комплексу або викликати фахівця для усунення неполадок обладнання.

Також це допомогло підвищити якість обслуговування в Оптовому відділі що дало можливість нашим партнерам і монтажним організаціям отримати (ремонт/заміну/відновлення) куплених систем.

Помилкові спрацьовування - серйозна проблема, яку доводиться вирішувати в різних системах безпеки. У нас кількість помилкових спрацьовувань зведено до мінімуму, це досягається за рахунок вибору обладнання провідних світових виробників охоронних систем і алгоритмів перевірки тривоги.

Станція моніторингу компанії «BSI-Group» та системи безпеки на обєктах постійно самодіагностіруются. Інформація про працездатність датчиків, напругу в електричній мережі, справності каналів зв'язку і ступеня зарядженості акумуляторів цілодобово передається на станцію моніторингу та відстежується програмним комплексом..

СЛУЖБА РЕАГУВАННЯ

Ефективне реагування на тривожні сигнали - найважливіша частина роботи «BSI-Group». Співробітники служби реагування прибувають на місце за сигналом тривоги, присікають протиправні дії і забезпечують охорону об'єкта.

Сігал тривоги на станції моніторингу це тільки початок, адже мета не тільки в тому, щоб зафіксувати спрацьовування датчиків, головне - запобігти злочину.

Оператор станції моніторингу, отримавши технічне підтвердження нештатної ситуації, негайно направляють екіпажі за адресою об'єкта охорони.

 

 

За об'єктом закріплюється основний і резервний екіпажі і заздалегідь розраховуються варіанти реагування. Екіпажі добре знають місто і маршрути об'їзду автомобільних корок. Зв'язок з екіпажами безперервний.

Для реагування екіпажі використовують автомобілі CITROEN, Lanos hechbek, машини служби реагування обладнані проблисковими світловими балками, інформаційними системами і оперативним радіозв'язком за власними радіочастотами, компютерними системи моніторингу та GPS-позиціонування. З їх допомогою оператори в реальному часі відстежують розташування кожного екіпажу і швидкість його руху в транспортному потоці.

ШВИДКІСТЬ РЕАГУВАННЯ

Головна вимога до групи реагування - це швидкість. У компанії «BSI-Group» час прибуття на об'єкт, що охороняється становить 5-7 хвилин в Житомирі.

У найближчому майбутньому планується нововведення це мотоцикли, їх використання істотно підвищує швидкість реагування в складних міських умовах влітку. Незалежно від ситуації на дорогах співробітник групи реагування на мотоциклі в найкоротші терміни прибуває на місце, швидко оцінює ситуацію і передає інформацію про наявність загроз. В цей же час об'єкту охорони рухається і автомобіль групи реагування.

Штат служби реагування «BSI-Group» переважно складають колишні співробітники силових структур і військові. Цінний практичний досвід, спеціальна підготовка гарантує високу якість надаваних послуг.